Treking po poteh rjavega medveda

Paket je namenjen vsem tistim, ki se tudi sicer veliko gibljete, ste izkušeni pohodniki, radi preživljate svoj prosti čas v naravi in tistim, ki bi si radi obisk tega dela Slovenije zapomnili po nepozabnem gozdnem doživetju v osrčju Dinarskih gozdov. Vodnik vas bo v jutranjih urah oziroma zgodnjih popoldanskih urah (po dogovoru) pobral pred vašo nastanitvijo, nato se boste s terenskim vozilom odpeljali globoko v gozd do točke, kjer boste pustili vozilo in se na pot odpravili peš. Pot vas bo veš čas vodila skozi gozd, kjer si boste ogledali kje se rjavi medved vsakodnevno zadržuje, prehranjuje in kje se giblje. Njegove posnetke pa si boste lahko ogledali tudi na lovski kameri. Povzpeli se bomo tudi na 1106 m visoko Sveto Trojico in 1123 m visoko Lonico, od koder se odpira prečudovit pogled na presihajoča jezera, vse do slovenskih Alp. Tu je predviden postanek za malico z lokalnimi dobrotami.. Sledi spust skozi gozd mimo lovske koče in naprej proti vrhu Kamena gora (1040 m) in vrhu Baba (1085 m), kjer vas bojo prevzeli krasni razgledi. Sledi spust proti vozilu prav tako skozi gozd. Priporočena oprema: pohodniška oblačila in obutev, pohodne palice, nahrbtnik, okrepčilo.
– vožnja s terenskim vozilom do izhodiščne točke: 20-30 min
– trajanje celotne ture: cca 6-7 h
– dolžina ture: cca 15 km
– višinska razlika: 700 m
– težavnost: delno zahtevna steza, potrebno precej kondicije
– malica z lokalno hrano na terenu
Malico za vas pripravlja Smrekarjeva domačija, ki se nahaja v vasi Grobišče, ki je od Postojne oddaljena 3,5km. Kmetija se ukvarja z ekološko vzrejo živali. Vzrejajo slovenske avtohtone pasme cikastega goveda, krškopoljske prašiče ter osle. V restavraciji vam postrežejo z domačo hrano in sveže pečenim kruhom. Poleg domačih sokov lahko pri njih poskusite tudi doma pripravljena žganja. Počitka željnim gostom pa je na voljo pet sob in apartma.
CENA:
1-2 osebi: 70 eu / osebo
3-5 oseb: 65 eu / osebo
nad 5 oseb: 55 eu / osebo
Cena vključuje: prevoz s terenskim vozilom, angleško govorečega vodnika – lovca na terenu, vsebinsko razlago, malico z lokalno hrano.